22.11.08

kiirkursus tulevastele lapsevanematele

1.NAINE: Harjuta emaks olemist riietudes hommikumantlisse, mille vöö alla topib oakoti. Hoia kotti kõhu vastas järgnevad 9 kuud. 9 kuu pärast eemalda 10% ubadest.
MEES: Harjuta isaks olemist esmalt apteeki põigates. Laota rahakoti sisu letile ja palu apteekrit see endale võtta. Seejärel siirdu lähimasse supermarketisse ja organiseeri nii, et sinu palk makstaks otse selle müügiketi peakontorisse.

2. Et olla valmis tulevasteks öödeks, marsi mööda elutuba kella viiest pärastlõunal kuni kella kümneni öösel, kandes samal ajal märga patja, millel peaks kaalu olema 3,5 kuni 5,5 kilo. Kella kümne ajal võid padja ära panna ja magama minna, kuid eelnevalt pane kell äratama poole öö paiku. Ärka kaheteistkümne ajal ja kõnni märja padjaga mööda tuba kella üheni hommikul. Pane kell helisema kella kolmeks. Kuna sa ei saa und, tõuse üles kahe paiku ja joo midagi. Kolmveerand kolm mine tagasi voodisse. Kella kolme ajal. Tõuse üles äratuskella läbilõikava helisemise peale. Pimedas toas võid omaette kella neljani tuttavaid viise ümiseda. Pane kell helisema viieks. Tõuse üles. Valmista hommikusöök. Jätka samamoodi järgmised viis aastat. Paista õnnelikuna.

3. Võta melon ja tee sellesse umbes golfipalli suurune auk. Riputa melon nööriga lakke ja pane see edasi tagasi õõtsuma. Võta lusikatais putru ja proovi seda saada melonis olevasse auku, samal ajal lennuki häält tehes. Jätka kuni oled poole pudrust sihtkohta toimetanud. Vala ülejäänud puder endale sülle. Nüüd oled valmis söötma üheaastast last.
Harjutamaks mänguealise lapse jaoks, hõõru banaani diivanile ja moosi kardinatele. Peida kalapulk muusikakeskuse taha ja jäta see sinna mõneks kuuks.

4. Väikeste laste riidesse panemine ei ole nii kerge kui arvata võiks.
Alusta kaheksajala ja võrkkoti hankimisest.
Proovi kaheksajalga toppida kotti nii, et kõik tema jalad püsiksid koti sees. Selleks võid kasutada kogu oma õhtupooliku.

5. Viska kõrvale oma unistused sportautost ja osta suur ja turvaline pereauto. Ära oota, et see ootaks sind maja ees piinlikult puhta ja läikivana. Pereautod ei näe sellised välja. Osta đokolaadijäätist ja pane see tagumisele aknalauale. Jäta see sinna. Pista automakki kroonine münt. Purusta taha pingile laiali suur pakk đokolaadiküpsiseid.

6. Valmistu õueminekuks. Oota wc ukse taga pool tundi. Mine esiukse kaudu välja. Ja siis sisse tagasi. Mine taas välja ja kõnni natuke maad jalakäijate tee poole. Keera tagasi maja poole. Peale toas käimist mine jalakäijate tee peale. Liiguta ennast aeglaselt mööda teed edasi viie minuti vältel. Jalutamise ajal peatu, et uurida põhjalikult iga suitsukoni, nätsu, musta taskurätti ja surnud kärbest. Mine sama teed mööda tagasi. Maja ette jõudnud, karju, et sinu kannatus hakkab katkema, kuni naabrid tulevad sind vahtima. Nüüd oled valmis viima väikelast jalutuskäigule.

7. Põika kauplusse, võttes kaasa midagi, mis meenutaks võimalikult palju eelkooliealist last. Kodukits sobib hästi. Kui sul on kavatsus hankida enam kui üks laps, võta rohkem kitsesid. Kitsesid hetkekski silmist laskmata osta kokku nädala-aja söögikraam. Maksa kõige eest, mida kitsed söövad või hävitavad.

8. Õpi pähe kõikide teletupsude ja mootorratturhiirte nimed. Kui avastad end duđi all laulmas muumitrollide tunnuslaulu, on sinust saanud sobiv ema või isa.

9. Kõike, mida ütled, korda vähemalt viis korda.

10. Enne kui lõplikult otsustad laste muretsemise kasuks, otsi abielupaar, kellel on juba lapsed. Kritiseeri kõva häälega nende kasvatusmeetodeid, vähest kannatlikku meelt ja seda, kui halvasti neil õnnestub korrale kutsuda oma sõnakuulmatuid ja halvasti käituvaid lapsi. Õpeta, kuidas nad võiksid parandada oma laste unerütmi, harjutada potilkäimist ja õpetada neile häid lauakombeid. Naudi täiel rinnal, kuna see on viimane kord sinu elus, kui kõike tead.

(materjal Verxu blogist)

1 kaasa mõtlemist:

kardemon November 26, 2008 at 1:23 PM  

appi kui naljakas!!! pole ammu saanud nii hästi naerda.. mõnes punktis on juba äratundmisrõõm...