18.8.08

mandliriis


vaatamata üsna magusale nimele, on tegu hoopis praekõrvasega.

100g. mandlilaaste
2 klaasi sõmerat riisi
soola
oliiviõli

keeda riis soolases vees. kuumuta pannil pisut oliivõli ja rösti mandlilaastud. kurnatud riis kuumuta pannil koos mandlilaastudega. vajadusel maitsesta soolaga. lihtne! ;) riis võtab kerge mandli-maitse ja sobib imehästi igasuguse prae kõrvale.

ps, minu ämm armastab riisi praadida purustatud soolapähklitega (pähkliriis) - siis ei ole praadimisel vaja soola lisada. minule meeldib mandliriisile pisut tšilli-pulbrit lisada..

kõrvale sobib mõni külm kaste (majoneesi-hapukoore-küüslaugukaste, tuhande saare kaste, tomati-kurgi-hapukooresalat vms)

0 kaasa mõtlemist: