26.2.09

vastlad

Esmaspäeval käisin Viljandis noortevolikogu vastuvõtul. kutse tuli ja viisakas on ju minna, kui palutakse :) Esimese hooga ehmatas natuke ära ka - terve saalitäis tublisid ja hakkajaid noori, kõik mingi saavutuse pärast kohale kutsutud. Mina aga niisama - lihtsalt sellepärast, et vean noortekogu ja topin oma nina igalepoole :D Õnneks märkasin mõne aja pärast tuttavaid nägusid - Mart, Juhan-Mart, Monika, Kaur, Agnes, Kristjan ja Krissu :) vähemalt vestluskaaslased on olemas. ja veel millised - esialgu üsna morn õhtupoolik sai tõeliselt nalja ja naeru täis.
Siis kukkus kell - pidu sai läbi, tõllad muutusid kõrvitsateks, kenad noormehed hiirteks ja trepp oli jalast pudenenud kingi täis. Kutsusin Arlese endale järgi ja sõitsime kodu poole.

Alles mõni kilomeeter enne Kolga-Jaanit meenus, et teisipäeval on ju vastlapäev! ja meil ei ole ei hernesuppi, ei vahukoort, ei kuklit. "kas läheme Põltsamaale poodi?" - Arles loeb mõtteid :) Plaan oli osta kukleid - mitte valmis vastlakukleid vaid näiteks rosinakukleid ja vahukoort. kukleid ei olnud - ei maximas ega selveris.. mitte ühtegi. ok - võtame siis vahukoort, ma teen muffineid ja paneme sinna vahukoort vahele! aga... ka vahukoort ei olnud üheski poes. FAIL-FAIL-FAIL trummeldas mu peas. vastlapäev tuleb läbikukkumine! :( igaks-juhuks võtsin poest kaasa paki kuivpärmi, sest ka presspärm oli otsas ja sama targalt sõitsime koju tagasi.

Ma ei ole kunagi kukleid küpsetanud. Saiataigen ei ole mul kunagi õnnestunud. Väriseval käel panin piima kastruliga pliidile soojenema, segasin pärmipulbri jahu sekka, riivisin pisut muskaati ja puistasin jahusegule suhkrut, soola ja kardemoni. Kui piim oli käesoe, sulatasin sinna sisse pool pakki võid ja lisasin vedeliku jahusegule. tibake jahu veel juurde - et taigen oleks "õige" ja jätsin kerkima. Kerkinud tainast vormisin väiksed pallid ja jätsin plaadile kerkima. ja siis ahju. Arles tõi kohalikust poest vahukoort, vahustas selle (sest mina suudan selle alati võiks kloppida) ja kuklid tulid ahjust. Ja ei olnud üldse FAIL! :) täitsa OK oli :) kohe täitsa OK..


Anni sai näpuotsaga vahukoort maitsta aga enamus sellest ei jõudnudki keelele :D

2 kaasa mõtlemist:

Anonymous February 26, 2009 at 9:50 AM  

ta on nii asjapulk juba:D

Anonymous February 26, 2009 at 11:04 PM  

maitses täiega hea, mitte OK