16.2.09

naistekas.ee :D

ma ei loe muidu igasuguseid naisteportaale aga msn-i tekstiaknas vilkus tekst: "kas truudus on oluline?" ja mind hakkas huvitama..

copy-paste:

Tõsise suhte puhul tundub truudus olevat hädavajalik „element“. Kuidas sa ikka saad ennast mitmes mõttes avada inimesele, kes oma hinge, keha või mõlemat aeg-ajalt teise naisega jagab? Siingi on aga „võimalikud variandid“.


„Ega ma usaldusega ei k..i, vaid kehaga,“ kirjutas keegi mees hiljuti naistekas.ee kommentaarides. Kas on see järjekordne asi, mida meil, naistel, tuleks meestelt õppida? Mõned naised oskavad seda juba loomu poolest: võtavad, mida neil vaja, ja kõik. Järgmise korrani.

Aga nendegi haavamatus mõraneb. Selleks on vaja vaid üht: kiindumust.

Hiljuti tõestasid teadlased, kellele meeldib tõestada asju, mis teistele inimestele on aegade algusest selged, et seksimise ajal tekib naiste kehas oksütotsiini-nimeline hormoon. Teadlased nimetavad seda armastuse hormooniks ja see tekitab inimestevahelist usaldust, empaatia- ja armumistunnet. Seda hormooni tekib ka meestel, aga tunduvalt vähem.

Mis sellest järeldub? Et isegi kui paar on otsustanud „lihtsalt“ armukesed olla, kiindub üks neist teisesse peagi paratamatult. See üks on enamasti naine. Ja kui hing on mängus, ei piisa enam ainult kehast. Nüüd vajab naine tunnet, et ta võib meest usaldada.

Mees aga, kes ei pruugi olla samamoodi kiindunud, „k...b“ endistviisi ainult kehaga, mitte usaldusega, kui veel kord kommentaatori sõnu kasutada. Meeletu seks ei takista teda järgmisel päeval teise naisega sama tegemast. Kui pole usaldust, siis ei takista teda miski.

Pole vist vaja öelda, kes varsti hullult haiget saab. „Kuidas ta võis niimoodi teha, kui...“ Ilmselt on kõik naised seda refräänina korduvat kummituslauset sajal erineval moel lõpetada püüdnud ja jäänudki vastuseta. Sest naise jaoks on selline käitumine absoluutselt arusaamatu ja võimatu, samal ajal kui mees ei oskagi seletada, miks ta nii tegi. Nii lihtsalt juhtus, ja see polegi tema jaoks midagi erilist.

Milleni ma tahan välja jõuda: see vist pole tõesti midagi erilist. Meiegi võiksime endale rohkem sellist käitumist lubada. Tõepoolest, seksitakse kehaga, mitte usaldusega. Armastatakse seevastu hinge ja usaldusega. Tehkem siis neil kahel hormoonide kiuste korralikult vahet ja osakem neid lahus hoida.




tõsi.

1 kaasa mõtlemist:

Anonymous February 16, 2009 at 11:29 PM  

Vot kui lihtne ja loogiline eks. Samas isegi kui hingelist tasandit ei teki ja muu see jutt, siis teatud empaatiavõime on isegi(hic!)meestel olemas. Ja valikuid võib ka vaatamata keha keemilistele protsessidele teha. Mehed ja naised on väga erinevad, kuid on midagi, mis teeb meist kõigist inimese. Kui see ühisosa leitud on ja mõlemad sellega lepivad ongi kõik hästi.

Siiski mõtteainet ja erinevaid nurki vaatamiseks jagub veel mitmele põlvkonnale....

Kusagilt kuulsin head mõtet : "Reaalsust pole olemas! On vaid see kuidas me asju näeme ja neid tõlgendame..."