21.10.08

visitka

Kui arles eemal tööl on, tekib mul aeg-ajalt üksikvanema või visiitabielu tunne.. no.. natuke väheks jääb, kui kord nädalas kokku saadakse :D (õnneks on see kõik möödanik ja järgmisel nädalal peaks meesus ka püsivalt pere juures tagasi olema)

möödunud nädalavahetusel õnnestus meil asju ja käike niimoodi klapitada, et saime Arlesega minu isa juures vilksamisi kokku, kui ta Tartust Pärnusse kiirustas. sain "hoolitsevat perenaist" mängida ja andsin talle tee peale kaasa puht-juhuslikult samal hetkel ahjust tulnud lehttaigna-viineripirukad. hea ajastus, eksole :)

ja et mehel ühel hetkel Pärnust tagasi Viljandisse sõit ees oli, otsustasin tema kõhtu veelgi rõõmustada ja valmistasin ämma retsepti pisut kohandades liharulle.

Ämma versioon: sea sisefilee lõigud õhukeseks vasardada, raputada peale liha üld-maitseainet, rullida lõigud apelsini sektorite või ananassitükkide ümber, paneerida jahus-munas-riivsaias, pannil pruunistada, ahjuvormis üle valada punase veiniga ja üle küpsetada 170 kraadi juures ca tund aega.

Minu versioon, mis tulenes muudatustest isa köögikapi sisus :) - apelsini asemel kasutasin haput õuna Antonovka, paneeringus kasutasin pooleks riivsaia ja riivleiva segu, küpsetamiseks kasutasin veini asemel puljongit. (panin ahjuvormi koos kergelt läbi keedetud kartulitega ja kastsin üle puljongiga - mul on vend põhimõtteline alkoholivastane.. ei hakka siinkohal seletama, et küpsetamisel alkohol aurustub jne. ta põhimõtteliselt eelistab toite, milles pole alkoholi kasutatud :)

Magustoiduks valmistasin midagi riisipudingi sarnast.. tekkis lihtsalt hirmus riisi-isu :)
Keetsin pudruriisist piimaga pudru, lasin jahtuda, segasin juurde tükeldatud virsikukompoti, puuvilju, rosinad ja vahukoore. serveerisin vaarika-toormoosiga (külmutatud - see sulas magusroal mõnusalt hapukaks kastmeks)

Kõhud täis söödud, arutlesime isaga, et nagu pidupäev oleks olnud. Eks ta natuke nukker ole, kui abikaasa nägemine kohe pidupäeva tähendab.

0 kaasa mõtlemist: