24.5.10

leivategu meie peres



õhtul enne põhku pugemist pane paar viilu leiba keefiriga seisma. järgmisel päeval mudi läbi ja lisa rukkijahu ning veel pisut keefiri. jäta seisma. järgmisel päeval lisa vett, soola, suhkrut, rukkijahu, soovi korral pisut nisujahu, seemneid, köömneid vms. sõtku läbi, jäta pooleks päevaks seisma, pane leivavormi või vormi pätsid. jäta kerkima. kui leivataigen on kerkinud, tõsta 250-kraadisesse ahju umbes veerandtunniks, seejärel alanda temperatuur 200-ni ja küpseta veel 20-25 minutit.

ahjust võetud leib silu veega üle, mähi küpsetuspaberisse ja see pakk omakorda kilekotti. niiviisi säilib leib värske ja koorik ei lähe hirmus kõvaks.

head isu! :)


ahjaa!! ära kõike tainast korraga ära kasuta, jäta pisut kausipõhja kuivama - siis teinekord jääb see leivaleotamine ära. lisad juuretisele vett ja jätad selle hapnema ;)

0 kaasa mõtlemist: