6.7.08

mulgipuder

Eks neid retsepte on igasuguseid. mina tarvastu tüdrukuna tegin mulgipudru oma vanaema õpetuste järgi.. (memm juba 14 aastat mullakamaras puhkamas ags köögi-õpetused siiani meeles)

hunnik kartuleid ja paar peotäit tange, sibulad, suitsusink ja või :)

kartulid kooritud, tükeldatud ja leotatud tangudega keedetud. seejärel pudrunuiaga läbi tambitud ja klopitud. sibulad ja suitsusingitükid pannil pruunistatud ja koos rasvaga pudrule lisatud. kõige tipuks veel kolmandik võipakist silmaks sulama ja pisukese aja pärast kogu kupatus läbi segatud. maitseb imehästi :)

läinud suvel serveeriti setomaal sama putru suulliimiga. mina läksin kergemat teed pidi ja tegin tomati-kurgi-hapukoore salati kõrvale. (kunagi proovin suulliimi tegemise ka ära).

Arlese ainus küsimus peale sööki oli: "kas praadimiseks ka jäi?" Igasugune kartulipuder on ju teisel päeval praetult veelgi parem ;)

0 kaasa mõtlemist: