Porgandikook
4 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
2 keskmist riivitud porgandit
400 g hapukoort
100 g kakaojoogi pulbrit
Vahusta munakollased suhkruga ja -valged soolaga. Lisa munakollase vahule jahu ja küpsetuspulber ning riivitud porgand. Tõsta taignasse ettevaatlikult munavalged. Vala taigen vormi ja küpseta 190 kraadi juures kuldkollaseks. Jahtunud kook lõika pooleks ja vahele määri pool hapukoorest. Teine pool hapukoorest pane koos kakaopulbriga kastrulisse ja kuumuta glasuuriks. Vala kate koogile ja lase jahtuda.
Pildil oleval koogil on katteks kakaopumat, Marianne kommipuru ja suhkrumassist linnud. Hapukooreglasuur ei jää niimoodi läbi kumama ;)
0 kaasa mõtlemist:
Post a Comment