4.2.11

Sefiir

Eesti keeles tähendab sefiir muuhulgas ka õrna tuuleiili ja just sellest laulab üks mu lemmikbände:

tervitused Siimule :)


Mina aga laulan täna magustoidust

Ma ei tee sefiiri päris "selle õige" retsepti järgi ehk ma ei keeda suhkrust siirupit ja ei kasuta tarretamiseks zelatiini. Vahustasin neli munavalget ja lisasin vähehaaval 3 dl peensuhkrut vahustamise ajal. Kui munavalged olid kohevaks vahuks vahustatud, panin pliidile kausi veega keema, lisasin munavalgesegule poole sidruni mahla ning vahustasin edasi vesivannis (tõstsin munavahukausi pliidil oleva kausi sisse), kuni sefiir oli paks ja ühtlane. (ca 6 minutit)

Siis võtsin 2 muna, 2 spl suhkrut, 2 spl jahu ja näputosaga küpsetuspulbrit. Vahustasin munad suhkruga, lisasin küpsetuspulbriga segatud jahu, segasin taigna ühtlaseks ning valasin väiksesse südamekujulisse vormi.
Küpsetasin põhja, poolitasin ja niisutasin mahlaga. Kahe poole vahele panin kihi vaarikamoosi ja koogi kaunistamise jätsin Kassu hooleks.
Sai päris kena, kui arvestada, et hoidis tordipritsi teist korda elus käes.


pakkusin küll, et võime šokolaaditriipe peale sulatada või sefiirist lilli teha aga peakokk arvas, et moosisüdamest täitsa piisab. Ja tal oli õigus :)

3 kaasa mõtlemist:

Liisa February 5, 2011 at 10:35 AM  

Ikka tegid saia alla :)

Reine February 5, 2011 at 3:23 PM  

NONIII ka mina proovin täna õhtul seda teha!!! Suu hakkas kohe vett jooksma! :) aitäh jagamast!

Katja February 5, 2011 at 6:41 PM  

Liisa - pool kaussi sefiiri sõime niisama ära, siis paar hapukurki ja juustuvõileiba ja siis võtsimeend kokku nign tegime tordipõhja ka, sest selleks õhtuks oli magusaisu täidetud aga hommiku peale pidi ka mõtlema ;)

Reine - ole lahke :)