1.7.10

martsipanikeeks

300g martsipani (mina kasutasin mandlimassi.. erilist vahet ei ole. kui, siis magususes)
125g võid
2 muna
pool tl. söögisoodat
spl. sidrunimahla
jahu (tunde järgi)

toasooja või sisse segasin murendatud mandlimassi ja segasin ning mikserdasin, kuni segu oli ühtlane. lisasin segades munad, sidrunimahla, jahu (niipalju, et segu saaks keeksitainalik :D) ja sooda. taina valasin võiga määritud pirukavormi ja küpsetasin 200 kraadi juures kuni kook oli kuldpruun. votnii.


Sellisena läks ahju...

... ja sellisena tuli ahjust :)


mõnus mure ja mahe keeks (pane tähele - ma ei söö tavaliselt keeksi) tuntava mandlimaitsega. pisut särtsakuse andmiseks kaunistasin koogi enne lauale andmist hapuka suhkruglasuuriga (puudersuhkur, sidrunimahl ja tibake vett). Mandlimassi magus mahesus ja sidruniglasuuri hapukus sobivad hästi kokku.

0 kaasa mõtlemist: