4.2.11

Irisele




Hei, muska! Nagu lubatud, menüü, ostunimekiri, retseptid :)


Kauboikartulid õuna-porgandi riivsalati ja kanapallidega

Pese harjaga kartulid ja lõika sektoriteks. Lao kartulisektorid ahjuplaadile ja nirista üle õliga. Puista üle maitseainetega (need igasugused lahedad segud, mis sul kapis seisavad aga mida sa kuskil kasutada ei julge;) ja pane ahju küpsema ca 200 kraadi juures, kuni kartulid on kuldpruunid ja seest pehmed.

Pese ja puhasta õunad ning porgandid. Koori ja riivi porgandid ning õunad, lisa natuke õuna või apelsini (või mõnda muud hapukamat) mahla ning sega läbi. Võid lisada jõhvikaid, rosinaid või ananassi tükke.

Kanapallid küpseta pakil oleva juhendi järgi :D ahjus või pannil.




Dipivaagen juurikate ja kõrsikutega

Sega Tex-Mex Taco maitseainesegu hapukoorega, jäta külmkappi seisma. Puhasta juurviljad ja lõika parajateks paladeks. Valmista mikrolaineahjus paukmais, pane soolakõrsikud serveerimiseks klaasidesse.




Täidetud munad, juustu-lehttaignaruudud, juustutäringud

Keeda munad kõvaks, koori ning poolita. Eemalda munakollased. Suru munakollased kahvliga katki, lisa maiste järgi soola, sinepit, majoneesi ning võid. Hõõru segu ühtlaseks, täida munapooled saadud seguga, kaunista maitserohelisega.

Lõika sulanud lehttaigen väikesteks ruutudeks, määri ruudud lahtiklopitud munaga, puista peale riivitud juustu. Küpseta 180 kraadi juures, kuni ruudud on kerkinud ja kuldpruunid.

Lõika juust kuubikuteks. Jaga kuubikud kahte kaussi, ühte kaussi lisa maitseainet (liha üldmaitseaine, paprika pulber vms) ja raputa juust korralikult läbi nii, et maitseained jäävad külge. Teised kuubikud jäävad naturaalsed. Serveerimisel jälgi, et kausside lähedal oleks võileivatikud ;)




Lihtne purukook, jogurtitort ja puuviljavardad

Dippimiseks kasuta ainult poolt kapsapeast. Teist poolt kasuta puuviljavarraste alusena. Pese ja puhasta puuviljad ning lüki need puidust grillvarrastele. Vardad omakorda suru otsapidi kapsasse.

Tee tavalisest pisut vedelam pärmitaigen, laota plaadile küpsetuspaberile. Kata taignakiht moosiga ja pudista peale puru. Puru tegemiseks pane kandikule kuubikuteks lõigatud margariin, jahu ja suhkur, näpi margariini jahu-suhkrusegus kuni tekib sõmer puru. Kook ahju ja 180 kraadi juures, kuni valmis on :)

Jogurtikoogi võid teha klassikalisel moel:
Sulata zelatiin, sega ettevaatlikult jogurtile (vaata pakilt õpetust, erinevad zelatiinid tarretavad erinevalt), pane küpsised suurte tükkidega koogivormi põhja ja ja vala peale jogurtitarretis. Jäta tarduma.
või
Pokaalitordina:
Sega sulatatud zelatiin jogurtiga. Purusta küpsised. Pane pokaalidesse kihtidena küpsisepudi ja tarretisesegu. Pokaalitordi puhul võib tarretisesegu pisut vedelam olla.
Kaunista oma äranägemise järgi :)

Fotode allikas: internet

PS. Iris, ostunimekirja saadan sulle meilile:)

1 kaasa mõtlemist:

Uskumatu Tegelane February 7, 2011 at 9:37 AM  

WOW! Sa oled ikka tõega geniaalne! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH! AITÄH!