Lihasööjad on paremad armastajad...
... aga siin mõned järeleproovitud lihavabad retseptid, mis mind möödunud nädalal päris õnnelikuks tegid :)
Sibulapirukas
ca 300g lehttaigent
4-5 sibulat
1 spl oliiviõli
200g hapukoort
100g riivjuustu
soola, pipart (maitse järgi)
Ümmargune pirukavorm vooderda lehttainaga. Kuumuta pannil õlis (mitte väga peeneks) hakitud sibul kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa sibulatele maitse järgi soola-pipart ning hapukoor. Kuumuta läbi ja vala segu pirukavormi. Peale riputa riivjuustu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on kuldpruun. Valmis pirukas jäta jahtuma, et vedelavõitu täidis saaks tahkuda. eriti hea supi või rohelise salati kõrvale. :)
Tomati-fetajuustu pirukas
300g lehttaigent
10 kirsstomatit
150g fetajuustu
200 ml kodust tomatikastet*
100g riivjuustu
Vooderda ümar pirukavorm lehttainaga, vala põhjale tomatikaste. Poolita kirsstomatid ja lao kastmesse. Murenda fetajuust ja puista seda tomatitükkide vahele. Riputa peale riivjuust ja küpseta nagu sibulapirukatki :)
___________________________________________________
*Kodune tomatikaste (pitsale, pirukatele, pastale)
1 spl õli
1 sibul
1 küüslauguküüs
4-5 kooritud tomatit
pisut soola ja pipart
kuumuta õlis hakitud sibul kuni see muutub klaasjaks. lisa hakitud küüslauk ja sega kiiruga läbi. Lisa hakitud kooritud tomatid ja sorts vett. jäta hauduma. Maitsesta soola ja pipraga ning vajadusel püreeri.
Rammus šampinjonisupp
200g šampinjone (eelista lahtisi seeni, on odavamad ja värskemad, kui karpidesse pakendatud)
1spl võid v oliiviõli
1 sibul
400 ml kohvikoort
soola, pipart
Kuumuta rasvaines hakitud sibul. Kui see on klaasjaks muutunud, lisa hakitud seened. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa sorts vett ja jäta hauduma. Kui vesi on ära keenud, lisa kohvikoor ja lase paar minutit keeda.
Serveerimisel lisa viil röstsepikut, millele küüslauguküünega mõned triibud peale tõmmatud.
Ahjukartulid
1 kg kartuleid
oliiviõli
meresoola
Koori kartulid ja viiluta need ca 3-4 mm paksusteks viiludeks. Laota kartuliviilud serviti üksteist kattes küpsetuspaberile. Nirista peale oliivõli ja puista maitseks meresoola. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kartuleid vahepeal segades, kuni need on ühtlaselt läbi küpsenud ja kuldsed.
Serveeri kodujuustu, kurgi-hapukoore salatiga või mungoa-kurgi salatiga*
___________________
*mungoa-kurgisalat
pool pikka kurki
peotäis mungoa idusid
peotäis kress-salatit
1tl sidrunimahla
2 spl oliiviõli
soola,pipart
pisikesteks kuubikuteks lõigatud kurgile lisa idud ja pisut peenemaks hakitud kress-salat. sidrunimahlast, õlist ja maitseainetest sega kokku kaste, nirista see salatile ja sega kergelt läbi.
Magustoiduks võib pakkuda eelmises postituses välja toodud Pavlova torti, mille võib maasikate asemel kaunistada ka vaarikate, granaatõuna seemnete, sõstarde või muude marjadega.
Koogi kõrvale võib pakkuda soojal suvepäeval jahedat kohvijooki frappe
Suvejoogiks (jaanikuks ja Leena sünnipäevaks) panin käärima koduse kalja ja sima
0 kaasa mõtlemist:
Post a Comment