16.12.08

meile meeldib

pühad tulevad kolinal ja et poe-siginas-saginas igasugust pahna kärusse ei tõstaks, märgin siia üles, mis meile jõululaual meeldib:

- rakvere pühade verivorst peekoniga
maitsesime küll väga erinevaid vorste aga kogupere lemmikuks osutusid just need mõnusalt kerge piparkoogimekiga vorstid. ühed wõro omad mekkisid ka päris hästi aga tangud olid seal kummaliselt peeneks jahvatatud - ei olnud päris verivorsti tunnet süües.

- kui ise tainateoni ei jõua, sobib poeletilt Hagari piparkoogitaigen. ikka see, millel piparkoogist tiibadega põder pildil :D (arvestades anni magamisharjumusi või nende puudumist, on väga raske toidu valmistamisele piisavalt aega pühendada)
Piparkoogid jäid mõnusad ja krõbedad. isegi paksud piparkoogid olid söömisel rabedad ja parajalt magusad ning mitte liiga vürtsikad.

- kapsad Salvestilt. Arlesele meeldivad praekapsad, mina võin end mulgikapsastest lõhki süüa. vb olen nii purgitoidust rikutud maitsemeelega aga päris parajaid koduseid mulgikapsaid ma saanud ei olegi - ikka on kas liiga hapud või liiga soolased, liiga vedelad või liiga vähe tangu/liha sees.. salvesti omad sobivad :) felixi jõulukapsaid sõime eelmisel aastal - kui need on ka sel aastal sama maitsvad, võib neid osta küll :)

maitse üle ei vaielda - selle üle sõditakse! :D

0 kaasa mõtlemist: