31.10.08

istun haiglas...

ettevalmistuspalatis. pole valusid, pole t2htaega aga pole ka enam lootevett.. tulid niuhti 88sel 2ra. (t2pit2hti ka ei ole)... teine synnitust esilekutsuv tablett hinge all, muutust ei miksit..
eile kella kuue paiku tundsin valusid - mitte v2ga tugevaid, mitte v2ga sagedasi.. paar tundi hljem aga t2itsa asjalikud valud ja iga 3-4 minuti tagant.. S6itsin ema ja Kaspariga linna, Arles lubas tartust otse tulla.. tuligi.. ootasime-vaatasime, miskit erilist ei toimunud, l2ksime magama 2ra. 88sel 2rkasin selle peale, et m2rg oli.. jajah, veed tulid.. aga, et need veed olid v2ga koledat v2rvi, s6itsime haiglasse igaks-juhuks asja kontrollima. veed tulid orienteeruvalt 01.40, haiglas olime 02.10, j2ime sisse. korraga kadusid v2iksedki valud ja magasin sygavalt seitsmeni hommikul - keegi tuli synnitama ja uksekell 2ratas mu. seitsmest kymneni pikutasin niisama.. see keegi synnitas juba 2ra - v2ga kiire t88.. kell 11 sain esimese tableti - ei midagi.. kell 15.00 teine tablett - ikka ei midagi.. nyyd siis ootan. passin ja ootan. koju ka ei l2he - tahan tipsiga kokku saada :) ehk synnib t2na veel 2ra...
p2ris lahe oleks - lastel t2pselt neli aastat + 1 p2ev vahet :)

Edit: kell on yheksapaiku - kahe tunni eest sain 3. tableti ja kerged valud - no synnitusele veel ei viita aga kerged valud on parem, kui yldse mitte valud (kujutan juba ette, kuidas ma seda lauset hiljem needma hakkan :D) Arles t6i mahla ja p2hkleid.. passis natuke.. saatsin ta koju - homme on kontsert "Tanel Padar & the Sun - veidi valjem kui vaikus vol.2", las puhkab,muidu ei jaksa P88loyga esineda..

Veed muudkui nirisevad, jalad on surnud... kahe tunni p2rast 4. tabett.. Arst k2ib aeg-ajalt muigamas, et j22n siia veel n2dalateks.. annaks taevas, et synnitus k2hku tuleks - koju ju ka enam ei lasta.. ja mis mul sealgi teha - pabistada ja oodata veel rohkem, kui siin, haiglas...

Edit: neljas tablett hinge all, enne viiendat (v2ike valupaus..) enne viiendat tekkisid t2itsa m6nusad valud.. emakakael oli m6ne tunni eest kyll kinni veel aga pehme. edum2rk seegi :)
s6gedad murehood k2ivad - mure pesemata juuste p2rast, mure sokkide p2rast, avastasin et pole 24h hambaid pesnud.. no - head mured :D

29.10.08

Adalbert, paks koer! Kooki ja moosi pealikule!!

Homme on tähtis päev - väga tähtis päev. Homme on Kaspar pealik, sest homme on tema 4. sünnipäev. Kuna ma olen õhtul tööl ja homme on niigi kiire päev - tegin talle tordi juba täna valmis :) (pealegi - kui tort pisut seisab - nii üleöö, ühtlustuvad maisted paremini ja tort jääb mahlasem :))

Tegu on tavalise biskviit-põhjaga, mille lõikasin pooleks, niisutasin põhjad mustsõstra-mahlaga, vahele määrisin kihi aprikoosimoosi, kohupiimakreemi, ladusin paksu kihi marmelaadi ja viinamarju, veel kohupiimakreemi ja teine põhi peale. Otsast lõikasin jupi maha - nii on rohkem õiges formaadis :) kaunistasin tordi kollaseks värvitud kohupiimakreemiga (kollast toiduvärvi mul enam ei olnud, leidsin poest paki lahustuvat "mahlajooki" - pisikeses pakis pulber - see värvis hoolega ja andis kreemile ka mekki juurde :)) servad katsin kookoshelvestega, et varjata väikseid iluvigasid ;) nägu on tehtud värviliste martsipanidega.. igast värvist oli kodus olemas vaid killuke aga näo jaoks piisas. silmad ja ripsmed on lõigatud lagritsakommist :)

28.10.08

nuudlid ja hapupiim!!














Kiirustasime Kassuga lasteaiast koju, sest aeg oli hiline ja vaja veel õhtul koos tööle lipata - tunnike aega vahepeal, et poes käia ja kodus kähku miskit põske pista.

Oma arust krabasin riiulilt kaasa spagettid aga kodus avastasin (meeldivalt üllatunult), et hoopis miskid uued asjad - Panzani lint-spagettid.. midagi lintnuudli ja spagetti vahepealset aga täitsa mõnus :)
Poest sai veel kaasa 300g kanafileed ja Hortex'i külmutatud woki-segu (hästi mõnus segu, milles lisaks õhukestele hernekaunadele ka idud ja igasugu head-paremat sees on.. minu meelest kõige maitsvam külmutatud segu, mida kaubandusest saab :).

Kodus panin kiiruga keema vee pasta jaoks, panni tulele ja kuumale pannile kanafilee palad.. Kui kana oli pruunistatud, lisasin pannile ka woki-segu ja peotäie rosinaid. Maitsestasin aedviljaseguga kaasas olnud maitseainega, soja-kastmega ja austrikastmega, lisasin veel peaaegu valmis keenud pasta ja segasin kogu kupatuse läbi ja roa kõrvale jõime jääkülma keefiri... maitses hästi.. mulle ja Kassule ka :) aega kulus ca 20-25 minutit, sest jõudsime ilusti pool-jooksujalu õhtul tööpostilegi :)

25.10.08

ikka veel igatsusest

Katrin: Kassu, kas tahad diivanil pikutada.. ma tahaks seda filmi vaadata, toome sulle teki ja padja, pikuta minu kõrval...
Kaspar: Sa ei saa tekki ja patja tuua, mul on tuba sassis..
Katrin: miks sul tuba sassis on?
Kaspar: ma pärastpoole koristan ära - hommikul, kui issi tuleb...
Katrin: issi ei tule hommikul.
Kaspar: aga millal issi tuleb?
Katrin: ma ei tea.. kolmapäeval äkki?
Kaspar: (lohutavalt) pole hullu, me saame üksi ka hakkama.
(ja läks teki ning padja järele)

rasedus ja hormoonid ja igatsus löövad möllu - tormihoiatus...
mul oleks praegu niiväga lohutus-toitu vaja.. hea, et mulle poejäätised ei maitse... vastasel juhul oleks mul sügavkülmas jäätist ja ma sööksin seda.

saan neljapäeval oma jäätisemasina kätte. jess!
vahvlimasin saabub alles millagi detsembris.. :(

21.10.08

visitka

Kui arles eemal tööl on, tekib mul aeg-ajalt üksikvanema või visiitabielu tunne.. no.. natuke väheks jääb, kui kord nädalas kokku saadakse :D (õnneks on see kõik möödanik ja järgmisel nädalal peaks meesus ka püsivalt pere juures tagasi olema)

möödunud nädalavahetusel õnnestus meil asju ja käike niimoodi klapitada, et saime Arlesega minu isa juures vilksamisi kokku, kui ta Tartust Pärnusse kiirustas. sain "hoolitsevat perenaist" mängida ja andsin talle tee peale kaasa puht-juhuslikult samal hetkel ahjust tulnud lehttaigna-viineripirukad. hea ajastus, eksole :)

ja et mehel ühel hetkel Pärnust tagasi Viljandisse sõit ees oli, otsustasin tema kõhtu veelgi rõõmustada ja valmistasin ämma retsepti pisut kohandades liharulle.

Ämma versioon: sea sisefilee lõigud õhukeseks vasardada, raputada peale liha üld-maitseainet, rullida lõigud apelsini sektorite või ananassitükkide ümber, paneerida jahus-munas-riivsaias, pannil pruunistada, ahjuvormis üle valada punase veiniga ja üle küpsetada 170 kraadi juures ca tund aega.

Minu versioon, mis tulenes muudatustest isa köögikapi sisus :) - apelsini asemel kasutasin haput õuna Antonovka, paneeringus kasutasin pooleks riivsaia ja riivleiva segu, küpsetamiseks kasutasin veini asemel puljongit. (panin ahjuvormi koos kergelt läbi keedetud kartulitega ja kastsin üle puljongiga - mul on vend põhimõtteline alkoholivastane.. ei hakka siinkohal seletama, et küpsetamisel alkohol aurustub jne. ta põhimõtteliselt eelistab toite, milles pole alkoholi kasutatud :)

Magustoiduks valmistasin midagi riisipudingi sarnast.. tekkis lihtsalt hirmus riisi-isu :)
Keetsin pudruriisist piimaga pudru, lasin jahtuda, segasin juurde tükeldatud virsikukompoti, puuvilju, rosinad ja vahukoore. serveerisin vaarika-toormoosiga (külmutatud - see sulas magusroal mõnusalt hapukaks kastmeks)

Kõhud täis söödud, arutlesime isaga, et nagu pidupäev oleks olnud. Eks ta natuke nukker ole, kui abikaasa nägemine kohe pidupäeva tähendab.

kompud

naisselts tegi laadal kohvikut. jupp aega tagasi juba aga see selleks..
mina tegin kohvikusse kompusid :)














Saadud tulu eest kutsusime Urmas Jalakas'e õpituba juhendama.. tegime martsipan-roose, katsime torti nii martsipani, kui suhkrumassiga, valmistasime imehapraid shokolaadispiraale ja shokolaadist vesiroose.. mõnusalt magus õhtu :) sain oma kompude eest kiita :)

lihtne retsept magusasõbrale:
sulata shokolaad ja lisa sellele kondenspiima. vooli massist kuulid ja veereta kakaos ;) (koguseid üles ei märkinud, tegin katse-eksitusmeetodil - pildil pruunid kompud paremas servas.)

5.10.08

rõõm vol.2, vol.3 jne jne

mida paksemaks ma jään, seda tõsisemalt võtab arles mu soove :D ostsime uue pliidi - mitte midagi erilist aga vana strömberg oli oma aja juba ära elanud, pooled pliidiplaadid läbi ja ahju-uks katki. ostsime beko - pisike aga tubli. pöördõhk ja taimer, mis ahju ise välja lülitab, neli rauda, energiaklass A. mulle meeldis ja see ongi kõige olulisem. raido tegi pliiti tuppa tassides oma käe väga tõsiselt katki ja sõitis arlesega öösel seda veel kiirabisse õmblema. paari päevaga sai pliit järgi ühendatud ja vana jalust ära (see on üsna kiire arvestades tavapäraseid progresse) ja täna katsetatud - ahjukartulid ja kanakoivad. Muretult võis prae küpsema jätta - pliit lülitas end ise välja, kui toit valmis ja see maitses päääris hästi.

kapid sain ka. onu rouli vanad... aga vanadele kappidele uute uste ostmine annab rahakotile kergema põntsu kui uue kapi ostmine.. pealegi on vana kapp ausast puidust aga uus, mida poes vaatasin mingist mööbliplaadist ja sahtlid olid juba poes ligadi-logadi... et jah. loll see, kes vabandust ei leia - ostan vanale kapile uued uksed :)

saaks nüüd arvuti ka kuidagi korda :) nii, et see end oma suva järgi välja ei lülitaks või kokku ei jookseks...